Verenigingsinformatie

De Statuten van de in 1980 opgerichte Asser Roeiclub. Organogram 2020.
Voor reglementen, procedures, instructiemateriaal en exameneisen wordt verwezen naar de Bieb waar tevens een aantal interessante links te vinden zijn. 

 • Voorzitter: Liesbeth van den Eerenbeemt voorzitter@asserroeiclub.nl
  Secretaris: Dinie Hoentjen secretaris@asserroeiclub.nl
  Penningmeester: Brian McDevitt penningmeester@asserroeiclub.nl
  Commissaris roeien: Michel Kabel roeien@asserroeiclub.nl
  Commissaris materiaal: Wicher van Lingen materiaal@asserroeiclub.nl
  Commissaris gebouw: Ries Kaper gebouw@asserroeiclub.nl
  Algemeen bestuurslid: Geertje Smeenge  algemeen@asserroeiclub.nl

 • Voorzitter roeicommissie: Michel Kabel roeien@asserroeiclub.nl
  Coördinator wedstrijden: Michel Kabel  wedstrijd@asserroeiclub.nl
  Coördinator introductiecursus: Ab Albers 
  Coördinator botenwagens: Pim Holzhauer bowa@asserroeiclub.nl
  Coördinator aangepast roeien: Anne Marie Bok
  Coördinator midweekroeien:  vacant
  Onderhoudscommissie: contactpersoon Wicher van Lingen materiaal@asserroeiclub.nl
  Kantinecommissie: Annemarie Wieman, Marian van de Beek, Ries Kaper, Fons Steenhuis; kantine@asserroeiclub.nl
  Webcommissie: Jeroen van Herel, Frank Jelgersma, Janny Meijles en  Joke de Witt;  webmaster@asserroeiclub.nl
  Functionaris Veiligheid Pieter Tabak; veiligheid@asserroeiclub.nl
  Toertochten en marathon commissie: Koos Mulder, Jolande Sanders, Lucie van Adrichem, Mirjam Gooskens, Sienke Limborgh Meijer; toer.marathon@asserroeiclub.nl
  Schoolroeien: Paul Vrijland en Roelof vd Woude, schoolroeien@asserroeiclub.nl

 • Binnen ARC zijn twee kundige vertrouwenscontactpersonen aangesteld. Dit zijn Roelof van der Woude en Femke Bijker.
  Leden kunnen bij hen terecht wanneer zij grensoverschrijdend gedrag en/of misbruik ervaren. 
  De vertrouwenscontactpersonen ondersteunen het lid bij vinden van de juiste aanpak van het ervaren probleem. Vanzelfsprekend wordt de gedeelde informatie vertrouwelijk behandeld, waarbij het bestuur, desgewenst anoniem, op de hoogte wordt gesteld van de situatie. 
  Bij ernstige situaties begeleiden de vertrouwenscontactpersonen het lid naar een gecertificeerd vertrouwenspersoon van de sportkoepel of naar justitie.
  Wanneer je ondersteuning wenst van een vertrouwenscontactpersoon of om te beginnen je verhaal wilt delen, neem dan contact met:

  Roelof van der Woude                  06 1366 8384
  Femke Bijker                                  06 4419 7473

  De vertrouwenscontactpersonen adviseren daarnaast het bestuur van ARC gevraagd en ongevraagd over de sociale veiligheid binnen de vereniging.

                   

 • Voorzitter: vacant
  Secretaris: vacant
  Penningmeester: vacant
  Algemeen bestuurslid: vacant

  Contact: jeugdbestuur@asserroeiclub.nl

 • Geen vereniging kan bestaan zonder vrijwilligers. Buiten de bestuurs- en commissieleden zijn nog veel meer roeiers in actie als coach, wedstrijdorganisator, tijdwaarnemer bij wedstrijden, begeleider bij het aangepast roeien etc.

  Wil je je ook inzetten voor de club? Geef je op via algemeen@asserroeiclub.nl

 • Binnen de ARC ben jij, met enige roei /stuurervaring en een zeker didactisch vermogen, zeer welkom om ons team coaches en instructeurs te versterken. Wij leiden je op tot beginnende coach/instructeur. Je kunt dan nieuwe leden begeleiden tot een wherry of skiff-1 examen, meehelpen tijdens examens, een team coachen tijdens de clinic bedrijvenroeien en de HARC`s. Belangrijk is ook dat de coach, na het behalen van het diploma, de leerlingen stimuleert om zich aan te sluiten bij een roeiploegje van de ARC.

  Wil je ook coach bij de ARC worden? Meld je dan aan bij Ab (coördinator introductie cursus, 0592-371677 of 06-52401191)

  In het boekje “handen aan de boot”  is veel informatie te vinden over het coachen in het algemeen, de belangrijkste technische basisprincipes waar je als coach op moet letten en een paar lessen die je kunt gebruiken om de roeier(s) te ondersteunen in hun verbeterproces. Je vindt het in de Bieb onder “instructie coaching”.

  Wil je meer dan kun je een erkende coach/instructeur opleiding volgen bij de KNRB
  (Koninklijk Nederlands Roei Bond).

 • De kantinedienst kent twee soorten diensten: door de week (dinsdag, woensdag, donderdag) en in het weekend (2x op zaterdag + 1x op zondag)
  Door de week:
  Kantinedienst Di 19.00-21.00 = 2 uur hulp bij het tillen van boten en koffie verzorgen
  Kantinedienst Wo 18.30-20.30 = 2 uur hulp bij het tillen van boten en G-roeiers
  Kantinedienst Do 19.00-21.00 = 2 uur hulp bij het tillen van boten en koffie verzorgen

  Zaterdagen:
  Kantinedienst 1a 9.30-12.00 = 2,5 uur vroeg aanwezig voor hulp bij het tillen van boten
  Kantinedienst 1b 10.00-12.30 = 2,5 uur zodat overlap is tussen de middag

  Zondagen: 10.00-12.00 = 2 uur hulp bij het tillen van boten en koffie verzorgen

  Roosters:

  augustus 2020

 • Roeipak

  De clubkleding van de ARC bestaat uit een korenblauwe korte broek en een wit T-shirt met op de voor en achterkant het verenigingsembleem. Bij officiële wedstrijden schrijft de KNRB het dragen van deze clubtenues verplicht voor. Onze kledingleverancier Truesport heeft nu ook kleding op voorraad met het ARC logo. Je vindt dit onder het kopje Verenigingen op hun  site. Bestellen kan rechtstreeks bij Truesport.

  • ARC-roeishirts. Dit zijn witte shirts met het ARC-logo op de voor- en achterkant.
  • ARC-roeipakken. Dit pak is wit met een blauw broekdeel en heeft het ARC-embleem op de voorkant.
  • ARC-roeibroeken. Dit zijn (lange) blauwe roeibroeken met een witte bies waarin het ARC-logo is opgenomen.

  Bodywarmers, sweaters en windjacks zijn te verkrijgen via de kantinecommissie. Deze zijn korenblauw en hebben het ARC-embleem op de voor- of achterzijde.

 • Na de oprichting van de Asser Roeiclub in mei 1980 kende de vereniging een woelige tijd.

  De club begon z’n bestaan tussen de winterberging van motorjachten in de Rovas-loods op het industrieterrein vlak bij de haven. Eigen vlotten waren er nog niet en het te water laten van de boten was een groot probleem. Binnen een jaar verhuisde de club naar het gedeeltelijk afgebrande Cewaco-complex aan de Plesmanstraat. Met hulp van de Gemeente Assen (DSSR), diverse instellingen en het bedrijfsleven werden de ruïnes weer opgebouwd tot een volwaardige roeiaccommodatie met kantine, kleedkamers en een botenloods.

  De botenloods werd al snel te klein, het ledental was in 8 jaar tijd gestegen tot ongeveer 115 leden, en er werd in eigen beheer een loods naast de bestaande gebouwd. Toen deze loods klaar was om ingericht te worden sloeg het noodlot toe. Een brand verwoestte in oktober 1988 de accommodatie. Kantine en kleedkamers gingen geheel verloren en de botenloods werd zwaar beschadigd. Een tweetal boten kon als verloren beschouwd worden en de overige boten raakten zwaar beschadigd. Gelukkig was de vereniging goed verzekerd voor schade aan de vloot. Herbouw was aan de orde.

  Op de oude locatie herbouwen was als gevolg van diverse oorzaken minder gewenst en er werd door bestuur en gemeente gezocht naar een andere geschikte locatie. Deze werd gevonden bij de brug over het Havenkanaal (aftakking van het Noord-Willemskanaal) bij het dorp Loon. Hier verrees in de zomer van 1990 een gloednieuwe volwaardige roeiaccommodatie die voldeed aan de eisen die de roeisport stelt. Een goed geventileerde botenberging van 15 x 25m, een moderne werkplaats met heteluchtverwarming en afzuiginstallatie waar het onderhoud van de vloot in eigen beheer kan plaatsvinden en daarnaast het warm kloppende hart van de vereniging, de kantine met kleedkamers en douches. De officiële opening vond plaats op 21 september 1991.

  Na de opening van ons nieuwe onderkomen, groeide de ARC steeds meer naar volwassenheid. In 1992 werd door een sponsor, het computerbedrijf TCI uit Assen, een acht aangeboden. Daarmee was het voor de leden mogelijk om elk boottype te roeien. Vooral voor (voormalige) wedstrijdroeiers bleek dit een aantrekkelijk gegeven te zijn. Steeds meer ervaren roeiers, zelfs vanuit Groningen, kwamen bij de ARC roeien, niet in de laatste plaats vanwege het mooie roeiwater zonder veel scheepvaart.

  In 2000 werd de ARC door de KNRB gevraagd om de nationale wedstrijd om de Paul Venemans-prijs te organiseren. Na een jaar van intensieve voorbereidingen werd deze wedstrijd in november 2001 door vele vrijwilligers op zeer succesvolle wijze afgesloten, hetgeen de ARC wat meer landelijke bekendheid opleverde.

  Tot onze grote tevredenheid kan worden geconstateerd dat het roeiniveau door de jaren heen aanmerkelijk is gestegen. Dit blijkt uit het feit dat de jeugd en junioren door meer ervaren coaches worden begeleid. Ook diverse aansprekende resultaten kunnen worden genoemd, zoals een herhaalde goede klassering van de veteranen 4x en 8+ op de Head of the River op de Amstel. De veteranen dames 4x wist deze belangrijke wedstrijd in 2001 zelfs te winnen. Ook is vermeldenswaard dat de ARC bij de Elfstedentocht jaarlijks voor in het deelnemersveld finisht.

  In 2015 is het 35-jarig lustrum groots gevierd met als hoogtepunt de vlootschouw waarbij alle boten op het water waren.

  De ARC hoopt met deze korte schets van haar historie alle belangstellenden voor de roeisport te trekken die in Assen en verre omgeving wonen. Zowel mensen met ervaring als mensen die nog nooit geroeid hebben, zijn van harte welkom.

Contact

Email
secretaris@asserroeiclub.nl

Postadres
Asser Roeiclub
Postbus 786
9400 AT  Assen

Clubhuis en Botenloods
Kanaaldijk 31
9409 TV  Loon
telefoon 0592-340977