Algemene informatie

De ARC verwacht van jou en alle andere aanwezigen respect voor onze materialen en elkaar. De regels hiervoor zijn uitgeschreven in het Huishoudelijk Regelement en de Omgangsregels.

Roei Instructie

Als actieve roeier binnen de ARC is het voor jou belangrijk de roei-instructies te kennen. Deze geven jou en je mederoeiers ruggensteun voor het veilig en plezierig roeien. Deze roei-instructie is driedelig.

Materiaal

De ARC vloot bestaat uit ongeveer 60 roeiboten, van verschillende boottypen. Tevens beschikt de club over meerdere botenwagens. Lees hieronder meer over het gebruik van de boten(wagens) en hoe je deze kunt reserveren.

Veiligheid

Roeien is een veilige sport en geeft weinig kans op blessures of ongevallen. Maar ongeluk zit in een
klein hoekje: je mist drijfhout op het water en slaat om, een schipper die de binnenbocht neemt of
het weer slaat om. Wat doe je dan? En hoe kun je aanvaringen voorkomen? In de handleiding lees je
hoe je veilig kunt blijven roeien.

Examen

Bij het roeien maken we gebruik van kostbaar materiaal. Daarom leg je examen af, voordat je bevoegd bent een boot af te schrijven. Twee leden van de examencommissie toetsen of je de theorie beheerst en vaardig bent de theorie en vaardigheid als je examen doet. Overleg met je instructeur over wanneer je examen kunt doen. In de agenda kun je zien wanneer er examens zijn gepland. Hieronder kun je zien aan welke eisen je moet voldoen.