Agenda

• Elke dag in de week wordt er geroeid bij de ARC, door verschillende leden en op verschillende tijden. In het overzicht hieronder zie je de tijden waarop vaak wordt afgesproken. Kijk in Myfleet wie er boten hebben afgeschreven en schrijf zelf af als je van plan bent te komen.

Voor alle roeimomenten geldt: bij erg slecht weer of roeiverboden (o.a. dichte mist, vorst) wordt binnen op de ergometer getraind/geroeid.

• Let op: in verband met de corona maatregelen van het kabinet gaan alle activiteiten tot 19 mei niet door.

Elk jaar buigt de toer-marathon commissie (tmc) zich over het aanbod aan tochten welke in het land georganiseerd worden door de verschillende roeiverenigingen. Uit dit grote aanbod selecteert de tmc een aantal leuke, mooie, andersoortige tochten die bij elkaar op de kalender komen. (zie hieronder). De commissieleden verdelen deze tochten onderling voor wat betreft de organisatie van het meedoen door eigen clubleden. Bij voldoende belangstelling zal zij de deelname daaraan organiseren voor geïnteresseerde leden.
    Uitgebreide informatie over de geselecteerde tochten vind je in de klapper in de kantine waar ook de inschrijfformulieren in zitten.
    Er zijn ook leden die niet in de TMC zitten die tochten organiseren. Ook deze tochten zijn in het overzicht opgenomen.

Meedoen?

Wil je meedoen? Wacht dan niet te lang. Sommige tochten zijn snel vol. Uiterlijk inschrijven tot 3 weken voor de datum van de tocht. (Tenzij anders vermeld bij de betreffende tocht). Is er op dat moment onvoldoende belangstelling dan gaat de tocht niet door. Bij elke tocht waarbij eigen boten meegaan moet er minimaal één deelnemer zijn die de botenwagen kan en mag rijden. Zie bieb voor gebruik botenwagen en gebruik boten in ander water.

Opgeven: Alléén via de map in de kantine.

Plaatsing geschiedt op volgorde van aanmelding. De commissie helpt, indien nodig, mee een goede indeling in de boten te maken zodat er een evenwichtige verdeling van ervaring, kracht, conditie en stuurmanskunst ontstaat. De tochten worden in principe gevaren in C4+ boten

Opgegeven betekent meedoen of zelf een vervanger regelen.

Ontdek de uitdagingen van het toer en marathon roeien en schrijf je in op een of meer van deze (toer)tochten. Probeer het gewoon eens, doe mee aan een toertocht of marathon!

Kosten

Aan toer- en marathontochten zijn kosten verbonden. Wanneer het een tocht/ wedstrijd is die door de KNRB is uitgeschreven worden de inschrijfkosten door de ARC betaald. Anders betalen de deelnemers de inschrijfkosten zelf. De brandstof- en eventueel andere gemaakt kosten (zoals huur van boten en deelname aan een georganiseerde maaltijd na afloop) worden ook door de deelnemers zelf betaald.

Zit er niets tussen of komen de data je niet uit?

Je kunt ook met een eigen samengesteld ploegje zelf iets regelen zonder boten te hoeven vervoeren. Want naast deze tochten valt er van alles zelf te ondernemen door bijvoorbeeld een boot te huren bij een andere vereniging. Te denken valt aan Salland (Overijsselse vecht) bij Gramsbergen, Viking in Utrecht met een tochtje door de grachten en op de kromme Rijn. De kosten zijn dan ongeveer €10.00 p.p. Er zijn veel tochten te organiseren, kijk eens op de site van de knrb pagina toerroeien.

Meer tips

Diverse tochten zijn al eens geroeid door roeiers van de ARC. Zij kunnen je meer vertellen over de tocht, of lees de verslagen op onze site: http://www.asserroeiclub.nl/nieuws-tochten.  Op verzoek helpen we graag bij het organiseren van zo’n tocht.

Overzicht van de georganiseerde toertochten en marathons in 2020
    DatumNaam tochtVereniging / startplaatsAfstand